Direcția de Sănătate Publică(DSP) Gorj va plăti aproape 100.000 de lei pentru serviciile de consultanță în ceea ce privește digitalizarea instituției. Suma respectivă va acoperi managementul și implementarea proiectului „Digitalizarea DSP Gorj”. De amintit că Direcția de Sănătate Publică Gorj se digitalizează, începând cu această toamnă. Este vorba despre un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și coordonat de către Ministerul Sănătății.
Programul vizează Digitalizarea instituțiilor cu atribuții în domeniul sanitar aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Valoarea totală a proiectului este de 2.373.217 lei, din care valoarea totală eligibilă 2.373.217 lei și valoarea eligibilă nerambursabilă finanțată din PNRR 2.373.217 lei. Perioada de implementare a Proiectului: 22.04.2024 – 30.09.2025, în conformitate cu Contractul de Finanțare.
Obiectivul general al proiectului de digitalizare îl reprezintă dezvoltarea unor module informatice care să deservească activitatea instituției prin demararea unui proces de digitalizare prin achiziționarea și instalarea echipamentelor IT; echipamente pentru comunicații și echipamente conexe, inclusiv licențe, migrarea de date către noi sisteme și infrastructure; dezvoltare de aplicații informatice aferente, precum și instruirea personalului tehnic.
Vor să îmbunătățească serviciile medicale
Obiective specifice ale proiectului sunt: îmbunătățirea infrastructurii instituției aplicante prin achiziționarea de echipamente IT și software de funcționare (inclusiv rețelistică și conectivitate), care va conduce, automat, la eficientizarea proceselor clinice și administrative, și, implicit, la îmbunătățirea efectivă a serviciilor medicale.
„Îmbunățățirea software non-clinic prin implementarea sistemului informatic integrat, inclusiv prin serviciile de retrodigitalizare și servicii de back-up și securitate cibernetică, asigurând digitalizarea fluxurilor interne specific și instituționale, creșterea accesibilității la datele medicale și o îmbunătățire generală a comunicării interne și externe, precum și interoperabilitatea cu alți terți colaboratori, respectiv la securitatea datelor specifice în activitatea instituției; Instruirea angajaților instituției în vederea implementării sistemului informatic integrat, asigurând totodată implementarea corectă a soluțiilor tehnologice și atingerea scopului investiției.”, conform DSP Gorj.
Rezultate așteptate în urma implementării proiectului:
Îmbunătățirea calității serviciilor din domeniul sanitar;
Creșterea satisfacției cetățenilor și a furnizorilor de servicii medicale;
Optimizarea fluxurilor de lucru în cadrul unității;
Reducerea costurilor și gestionarea optima a resurselor, prin utilizarea de echipamente noi si peformante;
Îmbunătățirea colaborării cu alte Instituții din domeniul sanitar;
Îmbunătățirea securității la nivelul bazelor de date și a informațiilor confidențiale specifice activitătii instituției.
Citește și: Compartiment pentru pacienții cardiaci critici, la Spitalul Filantropia Craiova