19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn regal al sarmalelor la Peștișani

Un regal al sarmalelor la Peștișani

Cel mai mare festival gastronomic al finalului de an în județul Gorj va avea loc la Peștișani. Se fac ultimele pregătiri.

Duminică, 29 septembrie, începând cu ora 12.00 publicul este așteptat în Peștișani (zona Nucet) la cel mai important festival gastronomic al toamnei-Festivalul Sarmalelor și Piftiilor „In memoriam Radu Ciobanu”. Se va începe cu un concurs gastronomic la care vor fi analizate, măsurate și mai ales degustate cele mai bune sarmale și piftii. Așa e obiceiul la Gorj-să se servească piftiile (răciturile) împreună cu sărmăluțele fierbinți și nu separat ca în alte multe zone din țară. Este un obicei inedit din zona Gorjului. Vor participa la concurs atât bucătari din zona industriei ospitalității, cât și gospodine iscusite din tot Gorjul care vor putea să se mândrească cu bucatele lor alese.

Spectacol susținut de Horia Brenciu

Pentru copii organizatorii vor pregăti multe ateliere de creație, astfel încât imaginația lor să fie pusă la încercare. „Vom avea alături de noi și câțiva meșteri populari astfel încât dacă doriți să plecați acasă cu un vas de lut plin cu sărmăluțe sau chiar și doar o strachină să o puteți face. Va fi multă mâncare tradițională-pe lângă sarmale și piftii oaspeții bucătari vă vor aștepta și cu tocan de oaie, fasole cu afumătură, pomana porcului, friptură la proțap și alte preparate tradiționale românești.

Spre seară vă așteptăm cu un program artistic special în care vom îmbina atât folclorul autentic românesc cu muzica ușoară de calitate! Până atunci vă invităm să vă notați data de 29 septembrie. Între orele 12.00 și 24.00 vă așteptăm la Peștișani!”, conform organizatorilor. Spectacolul principal al Festivalului va fi susținut de Horia Brenciu și orchestra sa. Festivalul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Asociația „Acasă la Brâncuși”. Parteneri sunt Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani și Asociația „Discover Peștișani”.

Citește și: Compartiment pentru pacienții cardiaci critici, la Spitalul Filantropia Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS