10.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedsedrv Min, prestator de servicii al CEO, își deschide laborator de analize medicale

Medsedrv Min, prestator de servicii al CEO, își deschide laborator de analize medicale

Medsedrv Min, prestator de servicii al CEO, a anunțat planificarea unei investiții majore care va fi realizată până la finalul acestui an.

Această investiție vizează modernizarea subsolului clădirii în care își desfășoară activitatea Medserv Min Târgu Jiu, companie care furnizează servicii medicale pentru Complexul Energetic Oltenia. Scopul acestei inițiative este de a transforma subsolul într-un laborator de analize medicale de ultimă generație, care va deservi atât angajații complexului, cât și comunitatea locală.

Medserv Min are o contribuție esențială în menținerea sănătății angajaților din industria energetică, prin rețeaua sa de cabinete medicale care funcționează în carierele miniere și la sucursalele electrocentralelor. Asistenții medicali și medicii companiei își desfășoară activitatea în aceste locații, oferind servicii medicale esențiale pentru angajații din medii industriale cu un nivel ridicat de risc.

Buget de 400.000 de lei pentru investiții

Gabriel Giorgi, managerul Medserv Min Târgu Jiu, a oferit detalii cu privire la această investiție importantă, subliniind că lucrările de modernizare a subsolului sunt deja în curs de desfășurare. Obiectivul principal al acestor lucrări este înființarea unui laborator de analize medicale complet echipat, care să poată oferi o gamă largă de servicii de diagnosticare.

Potrivit declarațiilor sale, laboratorul urmează să devină operațional în cursul anului viitor sau, cel târziu, în 2026, în funcție de finalizarea lucrărilor și de achiziționarea echipamentelor necesare, care vor respecta cele mai înalte standarde tehnologice.

„Este nevoie de lucrări la zona de subsol. Sunt investiții de 400.000 de lei la subsol. Vrem să facem laborator de analize medicale din 2025 sau 2026. Vom achiziționa și echipamentele necesare pentru funcționarea laboratorului. Vrem să avem la dispoziție la un moment dat și un computer tomograf sau un aparat RMN. Sunt analize pe care le putem face pentru că este deschidere mare pe piață din acest punct de vedere. Sunt liste lungi de așteptare la acest tip de analize, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Știu că un astfel de echipament ajunge și la un milion de lei, dar vrem să găsit fonduri pentru acest lucru”, a menționat Gabriel Giorgi, managerul Medserv Min Târgu Jiu.

Citește și: Alimentare cu apă pentru Parcul Industrial din Bălești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS