10.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNumăr record de cursanți la Școala Populară de Arte

Număr record de cursanți la Școala Populară de Arte

Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a ajuns la peste 3.700 de cursanți și este cea mai mare din țară.

Instituția a obținut acreditarea Erasmus recent și poate să obțină finanțări pentru proiecte Erasmus. De asemenea, are cele mai multe secții externe, comparativ cu alte județe din țară. În 2014, Școala Populară organiza cursuri în 32 de localități din 70, iar în prezent a ajuns la secții în 52 de localități.

„Avem secții în aproape tot județul și Secția de la Polovragi este cea mai mare. În ultimii 10 ani, s-a dublat activitatea și funcționăm în 52 de localități. S-a trecut de 3.700 de cursanți. Numărul lor a rămas ridicat, cu toate că populația școlară s-a redus în mod semnificativ. Aceasta înseamnă că beneficiarii au venit în număr tot mai mare către secțiile școlii. Avem acum și acreditarea Erasmus și putem să diversificăm activitățile. Este cea mai extinsă secție din țară. În timp ce unii și-au redua activitatea, noi ne-am dezvoltat. Este și motivul pentru care în ultimii ani Departamentul pentru Românii de Pretutindeni ne-a inclus în mai multe proiecte e promovare a tradițiilor în afara țării”, a declarat Alexandru Bratu, directorul Școlii Populare de Arte Constantin Brâncuși din Târgu Jiu. Instituția este în subordinea Consiliului Județean Gorj.

Înscrieri la secția din Polovragi

Consiliul Local și Primăria Polovragi, alături de Căminul Cultural Polovragi și Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului”, în parteneriat cu Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, invită localnicii să se înscrie la cursuri. Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului” din Polovragi își deschide porțile pentru noi membri, pasionați de tradiții, obiceiuri și dansuri populare românești.

„Noi, membrii ansamblului, credem în tradițiile și viitorul nostru cultural. Prin dansuri, obiceiuri și arte populare, dăm viață sufletului comunității noastre. Sufletul nostru dansează, cântă și creează, iar tu poți fi parte din această energie care ne unește! Te invităm să te înscrii la cursurile noastre și să descoperi magia folclorului.

Cursuri disponibile:

  • Dansuri Populare;
  • Țesături tradiționale, cusături;
  • Împletituri/Arta lemnului;
  • Fluier;
  • Vioară;
  • Chitară;
  • Artă culinară;
  • Canto popular;
  • Pictură și design grafic;
  • Saxofon;
  • Actorie/teatru folcloric.

Vino în echipa noastră, unde tradițiile, bucuria și talentul își dau mâna! Aici ești primit cu brațele deschise, ca un prieten, și devii rapid membru al marii noastre familii folclorice, care crește și se dezvoltă an de an. Pentru mai multe detalii și înscrieri, sună la 0761.066.739.”, conform Ansamblului Folcloric „Cheile Oltețului” din Polovragi.

Citește și: Alimentare cu apă pentru Parcul Industrial din Bălești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS