10.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 1.300 de persoane beneficiază de plata salariului de la bugetul de stat

Peste 1.300 de persoane beneficiază de plata salariului de la bugetul de stat

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a reușit, de la începutul acestui an și până în prezent, să încheie 1.361 de contracte destinate susținerii plății salariilor din bugetul de stat.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate semnificativă pentru agenții economici din județ, care beneficiază lunar de un sprijin financiar substanțial, în valoare de 2.250 de lei net, pe o perioadă de 12 luni. Această sumă oferită de stat constituie un ajutor esențial pentru firmele locale, sprijinindu-le să angajeze și să mențină personalul, contribuind astfel la stabilitatea pieței muncii și la creșterea gradului de ocupare.

Indemnizația este destinată în special pentru angajarea categoriilor vulnerabile din punct de vedere social și economic, precum absolvenții care își caută primul loc de muncă, persoanele cu vârsta de peste 45 de ani și cele care se află la mai puțin de cinci ani de vârsta pensionării.

Trebuie să mențină angajatul încă 12 luni

Această măsură nu doar că oferă sprijin imediat prin acoperirea unei părți din salariile angajaților, dar și stimulează angajatorii să contribuie la integrarea în câmpul muncii a persoanelor aflate în situații mai dificile. Angajatorii care beneficiază de acest ajutor sunt obligați să păstreze angajații încadrați prin acest program pentru o perioadă suplimentară de 12 luni, după expirarea celor 12 luni de sprijin financiar. Prin aceste măsuri, AJOFM Gorj contribuie la reducerea șomajului și la consolidarea mediului de afaceri local. Oferă atât firmelor, cât și angajaților un cadru stabil pentru dezvoltare și securitate economică.

Planul de ocupare, realizat 76%

Peste 3.800 de persoane și-au găsit un loc de muncă pentru programele susținute de AJOFM Gorj. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a reușit să realizeze o mare parte din Planul de ocupare pentru acest an. Conform lui Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, Planul de ocupare prevede ocuparea în muncă a 5.000 de persoane. De la începutul anului și până în prezent au fost încadrate 3.803 persoane. Dintre acestea, 769 beneficiază de contracte de muncă pe perioadă determinată, iar restul pe perioadă nedeterminată. Gradul de realizare a Planului de ocupare în muncă este de 76%.

Citește și: Alimentare cu apă pentru Parcul Industrial din Bălești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS