15.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjExercițiu de verificare în Gorj, în cazul producerii unui cutremur major

Exercițiu de verificare în Gorj, în cazul producerii unui cutremur major

Un exercițiu de verificare va avea loc în județul Gorj. Va fi simulată producerea unui seism major. În zilele de 15 și 16 octombrie va avea loc un exercițiu cu forțe și mijloace în teren.

În județ vor fi prezenți Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă și Raluca Covrig, președintele Clubului Câini de Salvare București. Exercițiul este organizat în contextul Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului de Dezastre și are rolul de antrenare a structurilor profesioniste care au atribuții pentru gestionarea situațiilor de urgență, dar și cooptarea unor organizații civile care au capacitatea de sprijin în situația producerii unui seism major.

„Îi vom avea alături de noi pe prietenii noștri din cadrul Asociației Energie Inteligentă și Clubul Câini de Salvare București care vor face parte integrantă din exercițiu. Vor avea rolul de căutare și salvare a victimelor cu ajutorul câinilor specializați.

Ineditul în cadrul acestui exercițiu îl reprezintă faptul că:

  • echipajele de intervenție nu vor cunoaște situațiile tactice,
  • nu vor cunoaște numărul de victime și nici locurile în care acestea sunt amplasate,
  • misiunile de căutare-salvare desfășurându-se în timp real, exact ca într-o situație reală.

Trebuie menționat faptul că o parte dintre câini au participat la mai multe misiuni internaționale, inclusiv la cutremurele care s-au produs în Turcia, participând la misiunile de căutare-salvare a victimelor”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Citește și: Dolj: 31 de șoferi au rămas pietoni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS