7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO femeie a adoptat 126 de câini și are în total aproape 190

O femeie a adoptat 126 de câini și are în total aproape 190

O femeie a adoptat 126 de câini și are în total aproape 190. Cea mai mare parte a câinilor au ajuns în gospodăria femeii din comuna Drăguțești, de lângă Târgu Jiu, în urma unor adopții masive.

Astfel, 126 de câini au ajuns de pe străzi și din adăposturile publice, în curtea femeii din comuna Drăguțești. Aici mai existau zeci de câini și astfel s-a ajuns la aproape 186 de animale care au nevoie în fiecare zi de hrană, apă, adăpost și periodic de tratamente medicale de specialitate. Iubitoarea de animale a ajuns la un număr record de patrupede în gospodărie și după ce ar fi fost susținută și încurajată de câteva organizații de mediu. Acestea au venit cu încurajările, iar proprietara gospodăriei a rămas cu animalele. Acum îi este foarte greu să le îngrijească singură și are nevoie de sprijin consistent din partea celor care au încurajat-o să facă acest lucru.

Au verificat gospodăria

La gospodăria cu aproape 190 de câini au fost prezenți recent reprezentanții Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj, pentru a verifica adăpostul din curtea casei. Nu au putut să facă mare lucru, dat fiind faptul că este vorba despre o proprietate privată.

„Îi ține în gospodăria din Drăguțești. Are 126 de câini adoptați, din câte am înțeles la îndemnul unor asociații. A ajuns la un total de 186 de câini. Este foarte greu să te ocupi singur de atâtea animale. I-ar fi promis ONG-urile de protecția animalelor că o ajută cu hrană și tratament și acum nu o mai bagă în seamă. Nu se face așa ceva. Animalele sunt acolo așa cum sunt. Este proprietate privată. Noi intervenim pe domeniul public. Nu știu ce se va întâmpla pe mai departe și cât va mai putea să mai țină atâtea animale?! Sper ca cine a încurajat-o în trecut să facă ce a făcut, să o și susțină, pentru că mai este vorba și despre responsabilitate”, a declarat Luis Popa, directorul Serviciului de Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Citește și: PUZ pentru Zona de Protecție a Ansamblului „Calea Eroilor” din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS