Complexul Energetic Oltenia are nevoie de servicii cadastrale pentru a debloca investițiile în parcurile fotovoltaice.
Complexul Energetic Oltenia și-a propus să construiască 8 parcuri fotovoltaice. În acest sens au fost înființate 8 societăți mixte, alături de 2 investitori selectați. Patru dintre parcurile fotovoltaice vor fi construite alături de OMV Petrom și alte patru alături de Tinmar Energy.
Terenurile vor fi puse la dispoziție de Complexul Energetic Oltenia, fiind vorba de un aport în natură. Sunt vizate haldele de steril din carierele miniere și fostele depozite de zgură și cenușă de la termocentralele din Gorj și Dolj. Complexul Energetic Oltenia are nevoie de documentații cadastrale și intabularea terenurilor aferente traseelor de cabluri pentru evacuarea energiei electrice din viitoarele parcuri fotovoltaice.
Sunt vizate terenuri din Bohorelu, Pinoasa, precum și de la Sucursala Electrocentrale Turceni, respectiv Sucursala Electrocentrale Rovinari. Bugetul este de 127.000 de lei și lucrările de întocmire a documentațiilor cadastrale trebuie să fie demarate până la finalul anului. Cele 8 parcuri fotovoltaice ale Complexului Energetic Oltenia vor avea o putere totală instalată de 750 de MW.
Au rămas cu terenurile CET Govora
De asemenea, Complexul Energetic Oltenia a alocat fonduri pentru achiziția de servicii cadastrale. Se are în vedere întocmirea documentațiilor cadastrale și intabularea terenurilor care aparțin Complexului Energetic Oltenia. Acest lucru este necesar fie pentru a derula anumite investiții, fie pentru a asigura transferul de proprietate, în cazul unor bunuri imobile care au ajuns la alți agenți economici, în urma unor acțiuni de divizare a companiei energetice.
Administrația CEO a alocat sumele necesare pentru serviciile cadastrale și intabularea terenurilor care au aparținut fostei Unități Miniere de Cariere Berbești, din județul Vâlcea. Subunitatea minieră a fost transferată în urmă cu mai mulți ani către CET Govora. Transferul de proprietate nu s-a realizat complet, din cauza lipsei de documente cadastrale pentru toate suprafețele de teren. Lucrările și măsurătorile vor fi demarate până la finalul acestui an, astfel încât, în cursul anului viitor terenurile să ajungă efectiv în proprietatea UMC Berbești, actualmente în componența CET Govora.
Citește și: Ministerul Energiei se joacă de-a închiderea CEO