6.7 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjEchipamente medicale de primă urgență pentru Spitalul TBC din Runcu

Echipamente medicale de primă urgență pentru Spitalul TBC din Runcu

Spitalul TBC din Runcu, Gorj, urmează să beneficieze de echipamente medicale de urgență necesare îmbunătățirii actului medical.

Este evidentă necesitatea asigurării constante de echipamente și materiale sanitare utilizate zilnic, fără de care activitatea medicală ar fi semnificativ afectată. Administrația Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Runcu a evaluat cerințele pentru perioada următoare și a identificat un deficit important de resurse. Ca răspuns, autoritățile au alocat fondurile necesare pentru achiziționarea echipamentelor tehnice esențiale intervențiilor de urgență.

Spitalul „Tudor Vladimirescu” reprezintă un punct strategic în sistemul sanitar al județului Gorj, fiind singura unitate de acest tip din județ și una dintre puținele din regiunea Oltenia. Renumit pentru rata ridicată de vindecare a pacienților cu afecțiuni pulmonare, spitalul continuă să atragă medici specializați în pneumologie, în ciuda deficitului major de personal medical din acest domeniu la nivel local.

Mulți pacienți ajung la Runcu

Din cauza acestei situații, numeroși pacienți din județ și din alte zone ale Olteniei, care suferă de afecțiuni respiratorii, sunt transferați la Spitalul din satul Dobrița, comuna Runcu. Acest flux ridicat de pacienți subliniază importanța vitală a investițiilor în infrastructura medicală și a eforturilor susținute pentru reducerea deficitului de personal specializat, asigurând astfel accesul la servicii medicale de calitate.

Singurul spital TBC din Gorj a beneficiat de lucrări de modernizare. Au fost demarate lucrările de reabilitare termoenergetică la Spitalul de Pneumoftiziologie din Runcu. Acestea au în vedere creșterea eficienței energetice. Valoarea atribuită a contractului este de peste 20 de milioane de lei. Finanțarea totală la dispoziția autorităților județene este însă de 22,4 de milioane de lei.

Lucrările ce fac obiectul contractului sunt: de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; de reabilitare termică a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum; de reabilitare și modernizare a instalației de iluminat și prize, implementarea unui sistem de apelare pat bolnav, constituirea unui parc fotovoltaic de 0,5 MW; Mai sunt propuse lucrări de modernizare a instalațiilor de utilitate publică și lucrări de finisaje interioare și exterioare, refacere trotuar perimetral, precum și lucrări de construcții și de rezistență.

Citește și: Aproape jumătate din pădurile din Gorj vor intra în zona de protecție strictă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS