0.6 C
Craiova
duminică, 24 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiIntervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în cursul zilei de ieri, la trei intervenţii şi la 10 urgenţe medicale.
La ora 3:19, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu nouă pompieri militari şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, în satul Ţînţaru, comuna Butoieşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Echipajele au fost suplimentate cu opt pompieri militari şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin. La sosirea forţelor de intevenţie, incendiul se manifesta generalizat la întregul imobil, compus din demisol, parter şi etaj, în interiorul căruia erau depozitate bunuri şi alte materiale combustibile. Casa, construită în mare parte din material lemnos, nu era locuită în momentul izbucnirii incendiului şi a fost distrusă de flăcari în proporţie de peste 80%. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care risca să se extindă la utilajele agricole din apropiere. Intervenţia a fost condusă de şeful grupei operative a inspectoratului. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.
La ora 11.08, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu şase pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru deblocarea uşii unui apartament situat într-un bloc pe strada Topolniţei din municipiul Drobeta Turnu Severin.
La ora 16.31, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu patru pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în localitatea Slaşoma, comuna Pădina Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Au ars circa 3 mp. din peretele construit din lemn şi pământ. La intervenţie au participat şi trei cetăţeni. Nu au existat victime. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de un sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.
Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 10 urgenţe medicale.

Pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente, ce pot pune în pericol nu doar bunurile, ci chiar viaţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” al Judeţului Mehedinţi recomandă cetăţenilor:
– să nu utilizeze aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;
– să nu folosească siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
– să nu suprasolicite instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
– să să nu lase sub tensiune aparate alimentate cu energie electrică, atunci când părăsesc locuinţa pentru perioade mari de timp;
– să să asigure izolarea termică a mijloacelor de încălzire faţă de materialele combustibile din apropierea acestora.
Totodată, reamintim cetăţenilor că este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS