18.1 C
Craiova
sâmbătă, 2 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendii la gospodării din judeţul Mehedinţi

Incendii la gospodării din judeţul Mehedinţi

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 31 ianuarie – 3 februarie, la 46 de situaţii de urgenţă.

Dintre cele 10 incendii, şapte au izbucnit la vegetaţie uscată şi au cuprins peste 70 de hectare de teren, pe raza localităţilor: Drobeta Turnu Severin (2), Colibaşi, Pluta, Puţinei, Ştefan Odobleja şi Halânga. Pentru stingerea incendiilor manifestate pe raza localităţilor Colibaşi, Puţinei şi Ştefan Odobleja, au acţionat şi voluntari ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Malovăţ, Izvoru Bârzii şi Livezile.

Alte trei incendii s-au manifestat la cutia de derivaţie a curentului electric a unei case de locuit, situate pe strada Bahna, din municipiul Drobeta Turnu Severin şi la două anexe gospodăreşti din localităţile Lupşa de Sus şi Hurduceşti, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului izbucnit la anexa gospodărească din satul Lupşa de Sus, comuna Broşteni. Pompierii au intervenit prompt, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la o casă de locuit. Deşi incendiul a fost stins de către pompieri în limitele găsite, flăcările au distrus acoperişul unui adăpost de animale, pe o suprafaţă de circa 40 metri pătraţi şi o tonă de plante furajere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs la un cablu electric defect.

Incendiu la Strehaia

Duminică seară, alte două echipaje din cadrul Staţiei Strehaia au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Hurduceşti – Strehaia. Pompierii au limitat extinderea incendiul, care a cuprins întreaga anexă gospodărească, pe o suprafaţă de circa 15 mp, şi materialul lemnos aflat în interiorul acesteia (circa 2 metri cubi), precum şi şarpanta din lemn de la casa învecinată, pe o suprafaţă de circa 3 metri pătraţi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

În vederea evitării unor situaţii de urgenţă, care pot pune în pericol nu doar bunurile, dar şi viaţa, recomandăm cetăţenilor:
• să nu utilizeze aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;
• să nu suprasolicite instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
• să nu lase sub tensiune aparate alimentate cu energie electrică, atunci când părăsesc locuinţa pentru perioade mari de timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS