6.7 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalCod portocaliu de vânt în Mehedinți

Cod portocaliu de vânt în Mehedinți

Nordul județul Mehedinți este sub cod portocaliu de vânt în perioada 23 februarie, ora 18.00 – 24 februarie, ora 18:00. Acesta vizează intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă, cea mai mare parte a județului aflându-se sub incidența Codului Galben de vânt, potrivit AVERTIZĂRII METEOROLOGICE transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Luni, cod roșu

Totodată, luni, 24 februarie, începând cu ora 2.00 până la ora 18.00, zona de nord a judetului se va afla sub incidența CODULUI ROȘU de vânt puternic, care poate atinge la rafale viteze de peste 140…180 km/h.

Pentru gestionarea oportună a posibilelor efecte, la sediul ISU Mehedinti, începând cu ora 18.00, se va activa Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, dar și grupa operativă a inspectoratului.


ISU Mehedinți a transmis înștiințări tuturor comitetelor locale vizate de avertizări, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanență la sediile primăriilor, identificarea spaţiilor în care poate fi asigurată relocarea temporară, cazarea şi hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate, dar și evidenţa persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, care locuiesc singure, precum şi a celor cu afecţiuni medicale grave (în special cele dependente de insulină).

Ce se recomandă:


  • Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care sa le asigure protecţia.
  • Să nu plece la drum decât dacă au o urgenţă și să asculte recomandările făcute de către autorităţi.
  • În situaţia în care populaţia este surprinsă în zone deschise, trebuie să se îndepărteze rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identifice un spaţiu care le garantează protecţia.
  • Dacă se află în autovehicul, trebuie să se îndepărteze, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere, de asemenea trebuie să rămână în interiorul autovehiculului şi să poarte centura de siguranţă;
  • Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere.
  • Să pregătească o sursă de curent alternativă în cazul întreruperii energiei electrice.
  • Să folosească numărul unic de urgenţă 112 doar atunci când viaţa lor sau a altor persoane le sunt puse în pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS