1.8 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalIgienizarea terenurilor interzisă în perioadele caniculare

Igienizarea terenurilor interzisă în perioadele caniculare

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au efectuat 17 misiuni, în ultimele 24 de ore.

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a trei incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, deblocarea ușii unui apartament, dar și pentru asigurarea transportului de apă menajeră în localitatea Bobaița.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală de urgență unui număr de 11 persoane, ca urmare a apelurilor primite prin 112.

Ieri, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a trei incendii, care s-au manifestat pe raza localităților: Jiana, Pătulele și Gogoșu. Pentru localizarea și lichidarea incendiilor, au acționat echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju-Mare.

Primul incendiu a izbucnit în localitatea Cioroboreni, unde flăcările au cuprins circa 6 hectare de vegetație uscată.

După o oră de la încheierea intervenției, pompierii au acționat, în localitatea Pătulele, pentru stingerea unui alt incendiu, care s-a manifestat la circa 10 hectare de cultură de grâu, circa 4 hectare de miriște și circa 2 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis.

Incendiu la Gogoșu

În această dimineață, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, în localitatea Gogoșu. La intervenție, au participat și șase voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gogoșu cu o cisternă cu apă, un buldoexcavator și un ATV. Incendiul s-a manifestat la un fânar, în interiorul căruia se aflau 20 de tone de plante furajere, precum și la circa 4000 de baloți de paie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere.

În ultimele trei zile, pompierii militari mehedințeni au intervenit pentru stingerea a 11 incendii de vegetație uscată, majoritatea fiind anunțate de către cetățeni la scurt timp de la producere. Flăcările au cuprins circa 25 de hectare de vegetație uscată.

Acțiuni preventive

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului pentru igienizare, reamintim cetățenilor că arderea se execută în condiții meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă și în zone, care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.

Totodată, cetăţenii să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii până la stingerea comple-tă a focarelor.

Facem precizarea că arderea miriștilor, vegetației uscate, resturilor vegetale, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500lei.

În perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale este INTERZISĂ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS