4 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalMisiunile pompierilor mehedințeni în minivacanță

Misiunile pompierilor mehedințeni în minivacanță

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 12 – 15 august , pentru stingerea a zece incendii, salvarea victimelor a patru accidente rutiere, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor pe scara unui bloc de locuințe, deblocarea ușii unui apartament, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 48 de persoane cu diverse afecțiuni medicale.

De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat misiuni de supraveghere pe durata manifestărilor artistice prilejuite de Zilele municipiului Orşova și Festivalul Național de Folclor „Munte, munte, Brad frumos” – Baia de Aramă.

Salvatorii au intervenit, în acest weekend, la patru accidente rutiere produse pe raza localităților Drobeta Turnu Severin și Orșova. Accidentele s-au soldat cu victime rănite ușor care au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ la locurile evenimentelor, ulterior fiind transportate la spital în stare de conștiență.
Pompierii mehedințeni au acționat și pentru localizarea și stingerea a zece incendii, șase dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată, pe raza următoarelor unități administrativ-teritoriale: Vânju Mare, Gruia, Pristol, Corcova, Husnicioara și Vlădaia.

Au ars 17 hectare de vegetație uscată și viță de vie

Flăcările au cuprins aproximativ 17 hectare de vegetație uscată și viță de vie pe o suprafață de aproximativ două hectare. Cauza probabilă de izbucnire a acestora a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

Cetățenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea miriștilor, a vegetației uscate și resturilor vegetale este INTERZISĂ, fiind un pericol major pentru viața acestora, iar în condițiile meteorologice actuale, perioade de caniculă și secetă prelungită, manifestarea incendiilor poate fi extrem de violentă, afectând: gospodării, construcții, rețele electrice, păduri și animale.
În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se extind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru stingerea acestora.

Arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor și vegetației ierboase din ariile protejate și de pe terenurile supuse refacerii ecologice, dacă pune în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS