0.6 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalIntervenții gestionate în acest weekend de pompierii mehedințeni

Intervenții gestionate în acest weekend de pompierii mehedințeni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 22-24 martie, pentru gestionarea a 46 de situații de urgență.

Pompierii mehedințeni au acționat pentru:

  • stingerea a 12 incendii,
  • salvarea victimelor a două accidente rutiere și transportarea a trei persoane supraponderale cu probleme medicale.
  • paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 29 de persoane.

Dintre cele 12 incendii, nouă au izbucnit la vegetație uscată, două s-au manifestat la două case de locuit pe raza comunei Șimian, iar unul la un autoturism.

Cele nouă incendii au cuprins circa 58 hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș și peste 21 hectare de litieră. Din fericire, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost determinată de folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Amenzi pentru incendiere

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor, care riscă să afecteze căi de comunicații și să cuprindă gospodăriile cetățenilor.

Cetățeni trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.
Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă:

  • de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice,
  • de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi de vară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS