11.7 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalExercițiu interinstituțional organizat de ISU Mehedinți

Exercițiu interinstituțional organizat de ISU Mehedinți

La sediul ISU Mehedinți s-a desfășurat, ieri, un exercițiu tactic privind intervenția în cazul producerii unei poluări accidentale pe fluviul Dunărea.

Conform scenariului a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției. S-a impus prezența mai multor reprezentanți ai instituțiilor cu rol în gestionarea acestui tip de risc, autoritatea responsabilă cu rol principal fiind Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți.

Participanții au fost puși în situația de a-și testa abilitatea de coordonare și conducere a forțelor proprii de intervenție prin gestionarea resurselor existente. De a întreprinde măsuri eficiente pentru protecția populației, evaluarea pagubelor și restabilirea stării de normalitate.

După rezolvarea celor două situații operative speciale, cei prezenți au analizat și evaluat modalitatea gestionării acestor evenimente pentru a concluziona ce ar putea fi îmbunătățit.
Scopul acestui exercițiu a fost:

  • de a antrena structurile de conducere și specialiștii din cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției,
  • verificarea viabilităţii documentelor de conducere,
  • verificarea alocării eficiente a resurselor umane și materiale necesare desfăşurării acţiunilor de răspuns,
  • asigurarea logistică a intervenţiei.

Citește și: Copii afectați de conflictul din Fâșia Gaza, tratați în spitalele din România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS