3.4 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPrimarul Slatinei cere demisia consilierilor locali PNL

Primarul Slatinei cere demisia consilierilor locali PNL

Emil Moț, primarul Slatinei, spune că cei șapte consilieri locali ai PNL care s-au împotrivit proiectelor promovate în Consiliul Local privind concesionarea terenului rămas la fosta unitate militară pentru construirea unui mall și a două ansambluri rezidențiale ar fi votat împtriva intereselor slătinenilor.

Deși proiectele municipalității au trecut în ședința de marți, 24 septembrie 2019, PSD având majoritate în Consiliul Local, primarul Moț spune că gestul aleșilor PNL ar fi dovada clară că nu au trecut prin filtrul lor decizia și că aceasta ar fi fost impusă de la București, referirea fiind la candidatul anunțat de curând de PNL pentru fotoliul de primar, Mario de Mezzo, la origine slătinean, dar care a lipsit în ultimii 15 ani din municipiu.

„Sunt surprins de ce au făcut colegii noștri de la PNL ieri și folosesc această ocazie să cer demisia celor șapte consilieri locali PNL care s-au dovedit a nu fi slătineni. Au ascultat niște ordine politice venite de la București și au luptat împotriva Slatinei, împotriva slătinenilor și împotriva a tot ceea ce facem noi aici la Primăria Slatina de trei ani. Dânșii nu merită să reprezinte cetățenii Slatinei în Consiliul Local și ieri au demonstrat acest lucru. Și cu aceasta ocazie le cer demisia, nu sunt demni de a reprezenta cetățenii municipiul Slatina în Consiliul Local“, a spus Moț ieri.

Pe de altă parte, aleșii PNL și-au motivat votul invocând faptul că mall-ul ar trebui construit la marginea orașului. Spun că nu sunt de principiu împotriva investiției pe care municipalitatea o evaluează la 40 milioane euro, ci resping efectiv amplasamentul.

„Tebuie să înțelegeți că noi luăm taxe și impozite din clădiri și din terenuri“

Primarul Moț spune că noile investiții care se prefigurează, și pentru care se poartă negocieri, vor aduce bani la bugetul Slatinei atât în momentul concesiunii, cât și ulterior, din taxe și impozite.

„Trebuie să înțelegeți că noi luăm taxe și impozite din clădiri și din terenuri, noi, slătinenii, din asta trăim, din taxe și impozite pe care oamenii le plătesc pe clădiri și pe mașini. Pe mine mă interesează să am cât mai mult construit, ca să pot să încasez taxe și impozite și apoi noi să returnăm slătinenilor prin ceea ce facem“, a mai spus Moț.

Mall-ul ar urma să ocupe peste șase hectare, jumătate din suprafață fiind destinată construcției efective, iar cealaltă jumătate, parcării. Tot în zona în care până la mijlocul anilor 2000 a funcționat unitatea militară vor fi construite și două ansambluri rezidențiale, primul pe aproape 8.500 de metri pătrați, celălalt pe 3.500. Pentru acestea există aprobat un plan urbanistic pentru clădiri cu regim P+2, care, însă, nu le convine investorilor, aceștia reclamând ineficiența și cerând un regim P+5 sau P+6, ceea ce, probabil, se va și întâmpla, prin modificarea documentației.

Cât despre plata concesiunii, primarul Moț a declarat că se discută pentru achitarea a jumătate din sumă în avans și a restului de plată în zece ani, cel mai important fiind însă faptul că se vor putea percepe, an de an, taxe și impozite pentru suprafața construită, a mai spus acesta.

În mall, pe de altă parte, ar urma să funcționeze și creșa și grădinița promise de primărie în zonă, dar și alte servicii ale primăriei, pe de o parte pentru că investitorul va termina construcția în 10-12 luni, o perioadă mai scurtă decât i-ar fi necesară primăriei pentru construcția acestor obiective, iar pe de alta, pentru că astfel va fi urmat trendul marilor orașe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS