7.3 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTabăra naţională "Artă în natură" îşi deschide porţile pe Valea Oltului

Tabăra naţională „Artă în natură” îşi deschide porţile pe Valea Oltului

Prima ediție a Taberei Naționale „Artă în natură” îşi deschide porţile mâine la Centrul de Agrement Cozia din Stațiunea Calimănești-Căciulata începând cu orele 10.30. Organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea, Parcul Național Cozia, Arhiepiscopia Râmnicului și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului, tabăra se închide pe 2 septembrie, ora 12.00.
În cadrul festivității de închidere va fi organizată o expoziție cu lucrările realizate de participanți în perioada taberei.

Tabăra se adresează tinerilor cu înclinații și abilități în domeniul artelor care sunt interesați să învețe tehnici noi, să desfășoare chiar în mijlocul naturii activități și ateliere -atât artistice, cât și ecologice și recreative.

Obiectivele taberei sunt dezvoltarea creativității și a abilităților inovative în domeniul artei a tinerilor, creșterea gradului de informare a acestora privind efectele benefice ale activităților nonformale în natură, precum și încurajarea implicării tinerilor în activităţi de protejare şi conservare a mediului înconjurător.
„Artă în natură” oferă tinerilor în perioada 28 august-3 septembrie 2019, într-un spațiu natural și ecologic, o experiență reală de învățare și de integrare într-o echipă de tineri dornici să-și dezvolte abilitățile, imaginația și creativitatea.

Participă 90 de tineri

Tabăra este o pledoarie pentru practicarea activităților artistice în natură, ca o alternativă la consumul excesiv de gadgeturi. Practicând activități artistice și nonformale în aer liber, tinerii își pot stimula starea de spirit pozitivă și își vor crește stima de sine.
Locația în care se desfășoară, Centrul de Agrement Cozia, situat în staţiunea Călimăneşti–Căciulata, considerată “perla” staţiunilor de pe Valea Oltului, favorizează contactul tinerilor cu natura. În aer liber, tinerii devin mai conştienţi, având ocazia să-şi folosească toate simţurile, iar explorând natura, ei își dezvoltă atenția, spiritul de observație și capacitatea de a învăța.
În tabară participă 90 tineri din 15 județe -Călărași, Teleorman, Ialomița, Olt, Gorj, Dolj, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vaslui, Iași, Bihor, Maramureș, Vâlcea și Municipiul București.

Principalele activităţi

Principalele activități sunt ateliere de creație-pictură și grafică, origami, quiling, artă decorativă, împletituri și cusături, activtiăți de ecologizare în Parcul Național Cozia, drumeții montane, vizite culturale, jocuri interactive.
Atelierele de grafică și pictură sunt coordonate de profesorul Adrian Luță, iar cele de origami, quiling, artă decorativă, împletituri și cusături de profesor Mihaela Bobocu.
Ziua de joi 30 august este rezervată unei excurisii, în cadrul căreia se vor vizita Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni, Muzeul Trovanților, Culele de la Măldărești, Mănăstirea Hurezu precum și alte obiective culturale și turistice.
Tinerii își vor dezvolta creativitatea și abilitatea inovativă prin confecționarea de obiecte decorative din materiale reciclabile, își vor valoriza talentul, vor dobândi o atitudine responsabilă privind folosirea resurselor naturale, își vor dezvolta o conduită ecologică și vor conștientiza rolul mediului înconjurător în viața lor, precum și importanța ocrotirii lui.

Drumețiile și activitățile de ecologizare din Parcul Național Cozia vor ajuta tineri să își însuseașcă un comportament responsabil fața de natură, descoperind astfel flora și fauna și vor dobândi noi cunoștințe și abilități, își vor dezvolta spiritul de echipă.
La această ediție a Taberei Naționale „Artă în natură” și-a oferit susținerea și de Arhiepiscopia Râmnicului care oferă o masă participanților la Mănăstirea Cozia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS