0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalRadarele de pe DN 64 și DN7 au depistat 41 de vitezomani

Radarele de pe DN 64 și DN7 au depistat 41 de vitezomani

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat pe DN 64 și DN7 de pe raza județului cu aparate radar pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.

Cu această ocazie, au fost controlate peste 100 de autovehicule, find aplicate 41 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale în valoare totală de 23.365 de lei.
Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 22 permise de conducere, în cazul conducătorilor auto care au depășit viteza legal admisă cu mai mult de 50 km/h.
În primele 5 luni ale acestui an, la nivelul județului Vâlcea, principala cauză de producere a accidentelor rutiere a fost viteza neadaptată la condițiile de drum, care a generat producerea a 30 de accidente rutiere, soldate cu 4 morți, 6 răniți grav și 54 de răniți ușor.

Recomandări pentru şoferi

Neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere. Poliţiştii fac următoarele recomandări:

  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic,
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare,
  • Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă,
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule,
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident,
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice,
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
  • Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele,
  • Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS