32.6 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalCompania de Drumuri ia în calcul să închidă Valea Oltului

Compania de Drumuri ia în calcul să închidă Valea Oltului

UPDATE: Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu – Piteşti.

„O să merg vineri la faţa locului, împreună cu domnul director Pistol (directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n. r.) şi cu colegii din CNAIR. Ştiţi că avem acest lot 2 de pe Sibiu – Piteşti, care implică defrişări. Acestea au fost aprobate. Aceste lucruri trebuie făcute dacă vrem să facem această autostradă. Dacă vrem să nu o facem, nu închidem DN7. 

În acest moment, aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic

Cert este că, în acest moment, aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranţa traficului, ar pune în pericol viaţa celor care circulă pe DN7 – şi asta nu şi-o poate asuma nimeni. De aceea, în această lună, din 8 iulie până în 9 august, vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu-Piteşti. Sigur, mă aştept la cunoscători care vor critica acest lucru.  Nu există altă variantă. Am încercat să găsim variante.

Vorbim de înălţimi foarte mari, care ajung până la 70 de metri, unde trebuie tăiaţi aceşti arbori care riscă în mare măsură să ajungă pe carosabil şi să pună în pericol siguranţa circulaţiei. Repet, vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări! Există şi cealaltă variantă, pe care cred că orice om cu scaun la cap nu şi-o doreşte”, a explicat Grindeanu. 

Potrivit acestuia, cât timp va fi închisă circulaţia pe Valea Oltului, vor fi rute alternative ce vor fi transmise din timp, astfel încât şoferii să le cunoască. 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Valea Oltului, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din țară, este pe cale să se închidă. Compania de Drumuri ia în calcul ca, de la începutul săptămânii viitoare, să închidă Valea Oltului.

Potrivit reprezentanților CNAIR, în prezent se analizează posibilitatea închiderii DN7, adică Valea Oltului, pentru aproximativ o lună. Motivul este efectuarea defrișărilor necesare pentru lotul 2 al autostrăzii Pitești – Sibiu. Vorbim despre lucrările dintre Boița și Cornetu. 

Reprezentanții Companiei de Drumuri spun că, altfel, riscul producerii de accidente este foarte mare dacă defrișările se fac cu circulația deschisă pe DN7.  O decizie se va lua în zilele următoare.

Discuția ar fi ca închiderea DN7, unul dintre principalele drumuri care fac legătura cu vestul țării, să fie timp de 30 de zile. Se discută și varianta în care circulația să fie oprită în anumite intervale, conform digi24.ro.

Citește şi: Gorj: Tânăr anchetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS