18.4 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment20 de hectare de pădure ard în județul Vâlcea

20 de hectare de pădure ard în județul Vâlcea

20 de hectare de pădure ard în județul Vâlcea, în apropiere de localitatea Racovița. Zeci de pompieri, pădurari și voluntari intervin în zonă pentru a localiza focarele.

Autorităţile din Vâlcea au solicitat sprijin aerian pentru stingerea incendiului izbucnit luni după-amiază în localitatea Racoviţa. Din cauza vântului puternic, acesta s-a extins în pădurea de foioase şi răşinoase din apropiere.

Este cea de-a doua zi în care pompierii acționează

Este cea de-a doua zi în care pompierii acționează în zona Racovița din județul Vâlcea. Sunt peste 100 de persoane – pompieri, pădurari și foarte mulți voluntari – care încearcă să stingă flăcările. Este o misiune grea, pentru că intervenția în zonele respective este dificilă.

Au fost aduse 4 autospeciale cu apă și spumă pentru a stinge incendiul, însă autoritățile au apelat și la un elicopter care ar trebui să sosească în câteva minute în această zonă pentru a arunca din aer apă, potrivit ISU Vâlcea.

Incendiul a pornit luni, după ce mai multe persoane au organizat o petrecere și au dat foc la gunoaie, iar acesta s-a extins. 20 de hectare de pădure sunt afectate. S-a acționat și noaptea trecută iar în această dimineață misiunea a reînceput pentru toți cei implicați.

Citește şi: Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi în România a crescut cu 6,35%

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS