• Este nevoie de 42 de boabe de cafea pentru a prepara un espresso.
• Primul espressor a fost introdus in 1822 de francezi, insa italienii au fost cei care l-au perfectionat si l-au distribuit la scara larga.
• Cafeaua instant a fost inventata in 1906 de G. Washington, un englez care traia in Guatemala.
• Cafeina este cunoscuta sub numele medical de trimetilxantina, iar formula sa chimica este C8H10N4O2.
• Cuvântul „tip“ („bacsis“) are legatura tot cu cafeaua. Cuvântul era folosit in vechile magazine de cafea in care cutiile de alama ale chelnerilor erau inscriptionate „To Insure Promptness“ (pentru a asigura promptitudinea)
• Un espresso are mai putina cafeina decât o ceasca de cafea.
• Mirosul cafelei se afla printre primele zece cel mai usor de recunoscut.
• Un arbore de cafea poate atinge o inaltime de 4,5 metri, insa de obicei ramâne la inaltimea de 2,4 metri si are nevoie de patru ani pentru a ajunge la maturitate.
• Aroma boabelor de cafea si multe dintre caracteristicile sale de gust sunt diferite in functie de tara de provenienta, regiune, temperatura, altitudine, precipitatii, sol.