19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stiati ca la Montreal viteza ascensoarelor atinge astazi valoarea maxima de 420 m/minut? Aceasta se inregistreaza desigur in marile cladiri care adapostesc birouri.


Stiati ca o broasca numita „broasca de aur de Panama“ aude datorita… plamânilor? Acestia incep sa vibreze in momentul in care undele sonore ating animalul si de aici sunetul se propaga pâna in urechea interna a acestuia.


Stiati ca chiar si atunci când stati complet nemiscat, tot va miscati? Asta pentru ca Pamântul se invârte in jurul Soarelui cu viteza de 30km/secunda.


Stiati ca pe data de 14 octombrie 1968 a avut loc prima transmisiune televizata in direct din spatiu? Aceasta s-a facut de pe racheta americana Appolo7, aflata pe orbita in jurul Pamântului.


Stiati ca prima emisiune de televiziune a avut loc in Marea Britanie in anul 1936?!!


Stiati ca bacteriile prezente in gura noastra ne pot da câteodata o respiratie urât mirositoare? In timpul noptii, acestea descompun resturile alimentare ramase printre dinti, fapt care duce la formarea acestui miros neplacut.


Stiati ca viteza record atinsa de o bicicleta este de… 270 km/ora ? Fara indoiala, pe o panta…


Stiati ca in China secolului al XVII-lea fumatorii riscau decapitarea? In Europa aceluiasi secol, acestia erau amenintati cu excomunicarea de catre episcop.


Stiati ca, in urma cu zece ani, biologii si-au dat seama ca exista o multime de pasari, insecte si plante care nu pot trai decât… in vârful copacilor? Ei au creat chiar si un cuvânt nou pentru desemnarea acestei „noi populatii“: canopee.


Stiati ca pe planeta Marte cerul are o culoare rozalie din cauza aerului?!! Acesta abia daca contine doi la suta oxigen, fata de procentul de 20 la suta de pe Terra.


Stiati ca, in opinia cercetatorilor americani, atunci când ploua te uzi mai putin daca mergi in pas alergator decât daca ai merge cu pas normal?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS