0.6 C
Craiova
duminică, 24 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO cina de miliardar

O cina de miliardar

In cazul in care buzunarul va permite si doriti sa luati o cina exclusivista, comandati o sticla de Château d’Yquem Sauternes din 1787, la care serviti niste caviar Beluga din Iran si câteva trufe „Alba“ din Italia. Atentie insa, ca s-ar putea sa va pierdeti pofta de mâncare când veti vedea cât trebuie sa scoateti din buzunar pentru a gusta aceste delicatese: 58.000 de euro.


Revista germana Der Feinschmecker a realizat un top original, in care sunt trecute in revista cele mai scumpe sortimente de bautura si de mâncare din lume. Primul loc in clasament este detinut de o sticla de vin. Este vorba de un Château d’Yquem Sauternes din 1787, al carui pret nu este tocmai la indemâna oricui: 46.228,52 euro. In aceste conditii, un pret de 7.071,42 de euro pentru un kilogram de caviar iranian Beluga vi s-ar putea parea un chilipir. Medalia de bronz in topul preturilor piperate revine trufelor italiene „Alba“, provenind din recolta de iarna 2005/2006, care costa aproximativ 4.500 de euro kilogramul. In cazul in care nu sunteti totusi dispusi sa scoateti 58.000 de euro sa gustati aceste delicatese, insa doriti totusi sa va laudati cu „experientele“ dumneavoastra culinare, dati o fuga la exclusivistul restaurant newyorkez „Norma“, unde pentru 770 de euro puteti gusta cea mai scumpa omleta din lume. Printre altele, aceasta contine 450 de grame de homar, 280 de grame de caviar Sevruga, precum si asa-numita „Whisky-fritatta“. Tot cam atât scoateti din buzunar si daca doriti sa serviti o inghetata demna de un milionar. Este vorba de „Serendipity 3“, servita tot in New York, si care contine Armagnac, caviar, ciocolata Chuao, migdale aurii si multe alte ingrediente, care compun un amestec delicios.


Hamburger de 92 de euro


Locul sase in clasament este ocupat de cafeaua Kopi Luwak, al carui pret pe kilogram este de 708 euro. Costisitoarea licoare din indepartata Sumatra este urmata de cocktail-ul „Drinking The Stars“, specialitatea „casei“ in „Harry Denton’s Starlight Room“ din San Francisco, care costa in jur de 650 de euro. Pretul piperat al cocteilului „se datoreaza“ ingredientelor sale: un scotch Macallan 25 Year Old Single si sherry Garvey Pedro Ximenez Sherry din anul 1860. Pe locul opt in clasament intâlnim 100 de mililitri dintr-un otet ceva mai special. Este vorba de Aceto Balsamico Tradizionale, care costa 436 de euro. In cazul in care va aflati in New York si nu v-ati saturat cu omleta de 770 de euro sau cu „piperata“ inghetata Serendipity 3 aveti posibilitatea sa va delectati papilele gustative cu cel mai scump hamburger din lume. Pentru „doar“ 92,45 euro puteti savura „minunea“ la „Bistro Moderne“. Si ca o consolare pentru cei care nu isi permit o plimbare la New York, ca sa nu mai vorbim de specialitatile mai sus enumerate, va putem recomanda o excursie in mult mai apropiatul Berlin. Aici, mergeti la hotelul Adlon si comandati o jumatate de litru de apa minerala japoneza „Rokko No“. Pretul este modic, asta daca ne uitam la celelalte sume vehiculate mai sus: doar 62 de euro, ce sa mai… un adevarat chilipir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS