30.1 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Coarne“ de Sfântul Valentin

„Coarne“ de Sfântul Valentin

Sfântul Valentin bate la uşă, iar îndrăgostiţii din toată lumea se pregătesc să îşi sărbătorească iubirea ca la carte, relatează today.it

Pregătirile pentru Ziua Îndrăgostiţilor au intrat în linie dreaptă, iar amorezii de toate vârstele au început deja numărătoarea inversă până la mult aşteptatul moment. Reprezentantele sexului frumos şi-au făcut deja programare la coafor şi la estetician, iar cadoul pentru partener, cu tot cu bileţelul siropos de amor, este deja pregătit. Şi domnii s-au pregătit în felul lor, mai pe ultima sută de metri, încearcă să rezerve o masă la un restaurant romantic unde să îşi ducă partenera şi… în drum spre casă, observă înr-o vitrină o lenjerie intimă sexy, un ingredient important pentru o seară de vis. Nu mai stau mult pe gânduri, cumpără lenjeria şi se pregătesc să o ofere cadou. Însă, acest cadou nu va ajunge în mâinile partenerei, ci… chiar dimpotrivă. Pentru cei mai romantici, sondajul prezentat în cele ce urmează ar putea părea destul de şocant. Dar potrivit portalului „Incontri-Extraconiugali.com“, dintr-un eşantion de 1.000 de persoane, de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 24 şi 60 de ani, în preajma zilei de Sfântul Valentin, dar şi a zilelor care o preced sau succed, s-a constatat o creştere considerabilă a infidelilor.

Aventuri şi adrenalină

Mai nou, „infidelii“ nu se mulţumesc la a sărbători ziua de 14 februarie cu amanţii, în mod discret. În prezent, este la modă o tendinţă definită „fast sex“ („sex rapid“). Pentru cei mai mulţi dintre subiecţi, infidelitatea de Sfântul Valentin este doar un mod de a combate rutina (78%), pentru a depăşi un conflict în cuplu (69%) sau pentru a depăşi anumite dificultăţi sexuale temporare (54%).
Potrivit sondajului amintit, domnii sunt cei mai predispuşi să înşele sau, cel puţin, au răspuns cu onestitate la întrebările adresate de specialişti. „Infidelitatea pe fugă“ devine aşadar o soluţie de a scăpa de rutina care pune stăpânire pe cuplurile de toate vârstele.
Potrivit unor studii psihologice recente, dorinţa de a căuta alt partener are la bază teama inconştientă că partenerul din prezent ar putea dispărea, lăsându-i singuri. Însă, de vină sunt şi reţelele de socializare şi, mai ales, site-urile matrimoniale, care sunt special create pentru astfel de întâlniri.

Sărbătoare interzisă

În timp ce Occidentul se pregăteşte frenetic pentru ziua de Sf. Valentin, există ţări unde această sărbătoare este interzisă. De exemplu, autorităţile din Arabia Saudită încearcă de câţiva ani să interzică această sărbătoare şi să scape de toate cutiile de ciocolată, ursuleţi sau orice cadou în general ce ar putea aminti de acest eveniment.
Autorităţile locale au lansat o campanie pentru a interzice de pe rafturi orice ar putea fi considerat un cadou romantic.
Arabia Saudită aderă la o interpretare strictă a islamului sunnit şi interzice sărbătorile occidentale, iar Sf. Valentin cu atât mai mult din cauza legăturii directe cu viaţa unui sfânt creştin. O iniţiativă similară a avut şi guvernul regiunii Belgorod din vestul Rusiei, care se opune celebrării în spaţii publice a Sfântului Valentin, „o sărbătoare care contravine culturii ruse“. „Suntem contra implantării sărbătorilor catolice în regiunea noastră“, unde 97% din populaţia locală este ortodoxă, a declarat Nikolai Bezlutski, membru în administraţia regiunii Belgorod.
„Însă, cei care vor dori să sărbătorească Sfântul Valentin în intimitate o vor putea face. Nici o pedeapsă nu a fost instituită“, a adăugat responsabilul rus. Printr-un document intitulat „Măsuri pentru asigurarea securităţii spirituale a regiunii Belgorod“, autorităţile din această zonă au decis „să nu autorizeze petrecerile de Sfântul Valentin şi de Halloween în stabilimentele culturale, educative şi alte administraţii orăşeneşti şi departamentale din această regiune“. Aceeaşi directivă vorbeşte despre necesitatea organizării „unei prezentări explicative în mass-media din regiune care să prezinte particularităţile acestei sărbători ce contravine culturii ruse“.
Acest document a fost aprobat în martie 2010 de guvernul regional şi de arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Ruse din Belgorod.
De altfel, în 2008, Svetlana Medvedeva, soţia fostului preşedinte rus Dmitri Medvedev, a lansat o ofensivă împotriva acestei sărbători importate din Occident, lansând o versiune alternativă şi „100% rusească“, denumită „ziua familiei, a dragostei şi a fidelităţii“, care este celebrată pe 8 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS