11.2 C
Craiova
vineri, 25 aprilie, 2025
Știri de ultima orăMagazinCum poți înlocui oul din orice rețeta în 7 moduri diferite

Cum poți înlocui oul din orice rețeta în 7 moduri diferite

Multe preparate au în compoziție ouă. De la creme și aluaturi, până la tarte sau chiftele, rețetele clasice îți sugerează să adaugi cel puțîn un ou în compoziție.

Ce faci, însă, atunci când nu vrei sau nu poți consumă acest aliment? Ei bine, chiar dacă pare complicat, trebuie să știi că pentru fiecare rețeta există cel puțîn un înlocuitor pentru ouă.

De regulă, ouăle sunt folosite pentru a crea o anumită textura sau pentru a omogeniza compozițiile. Aceleași efecte se pot obține și cu ajutorul unor alternative vegetale, pe care te invităm să le descoperi mai jos.

Înlocuitor pentru ouă – Omogenizarea și legarea compoziției

Semințe de chia + apă

Semințele de chia nu numai că înlocuiesc cu brio ouăle, dar sunt și foarte sănătoase. Acestea conțîn o cantitate mare de proteine și antioxidanți.

Pentru a ține locul unui un ou, pune o lingură de semințe și două linguri de apă într-un bol și lasă amestecul să se formeze timp de 10-15 minute.

Poți folosi această varianta pentru a lega compoziția de chifteluțe, burgeri sau blat de tarta. Alternativ, poți folosi și semințe de în într-un mod similar.

Agar-agar + apă

Agar agar-ul este o gelatină vegetală naturală, care poate fi folosită atât pentru jeleuri și glazuri din fructe, cât și pentru a omogeniza diferite creme. De exemplu, dacă vrei să faci un cheesecake fără ouă, folosește agar-agar în umplutură cu brânză.

Ingredientul se găsește sub formă de pudra sau fulgi. De regulă, instrucțiunile de folosire se află pe ambalaj. În general, amestecul trebuie să conțînă o lingură de agar-agar la 4 linguri de lichid.

Agar-agar se topește pe foc. Poți folosi apă, suc, ceai sau lapte, în funcție de preparatul pe care îl pregătești.

Înlocuitor pentru ouă – Crearea unei texturi umede

Banană pasată

Ouăle oferă compozițiilor o textura umedă, ceea ce ajută prăjiturile și alte preparate să rămână pufoase și să nu se usuce. Dacă ești în căutarea unui înlocuitor pentru ouă, o banană pasată poate fi soluția perfectă.

Nu trebuie decât să alegi un fruct bine copt, să îl decojesti și să îl pasezi. Nu este nevoie neapărat să folosești blenderul. Poți zdrobi banană cu o furculiță, apoi să o adaugi în compoziția pe care o pregătești. O banană de dimensiune medie înlocuiește un ou.

Piure de mere sau de dovleac

Aceste două piureuri sunt excelente atunci când prepari dulciuri cu textura umedă, precum negresă, blatul pentru tort, pandispanul sau checul.

Piureurile de mere și de dovleac se găsesc cu ușurință în supermarketuri. Dacă vrei o varianta 100% naturală, poți face piureul chiar tu, punanand merele sau dovleacul în blender, după ce le-ai decojit și ai înlăturat samburii.

Trucuri pentru preparate care au că ingredient de baza oul

Omletă fără ouă

Adori omletă, însă nu poți consumă ouă? Stai liniștită, căci nu este nevoie să renunți la acest preparat plin de savoare.

Poți pregăti o omletă vegană foarte simplu. Mărunțește o bucată de tofu și pune-o în tigaie alături de ardei gras și ceapă verde. Pentru o aromă cât mai autentică, adaugă un vârf de linguriță de turmeric și puțînă drojdie inactivă.

Bezea fără ouă
Pune lichidul din conservă într-un bol, după ce l-ai strecurat. La o parte de aquafaba, adaugă o parte și 1/3 de zahăr. Amestecă totul cu mixerul, până obții o bezea fermă, care nu se răstoarnă atunci când întorci bolul.

Fie că vrei să adopți o dietă vegană sau nu poți consumă ouă din alte motive personale, există numeroase modalități de a înlocui acest ingredient.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS