Ingrediente:
150 g brânză halloumi, 100 g baby spanac, 100 g salată creaţă, 10 roşii cherry, 20 g miez nucă, 1 portocală, 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper, după gust.
Pentru vinegretă de citrice: zeama de la 1 lămâie, sucul de la ½ portocală, zeama de la 1 lime, 6 linguri ulei de măsline, ½ linguriţă sare, ½ linguriţă zahăr brut.
Mod de preparare:
Spălaţi salata creaţă şi spanacul şi le scurgeţi bine. Curăţaţi portocala de coajă şi de pieliţă, apoi o tăiaţi felii subţiri. Rupeţi salata creaţă şi o amestecaţi cu frunzele de spanac, roşiile cherry tăiate jumătăţi, feliile de portocală şi miezul de nucă tocat. Condimentaţi cu sare şi piper.
Tăiaţi felii brânza halloumi, o ungeţi cu puţin ulei de măsline şi o puneţi pe grătar sau într-o tigaie de tip grill, câte 2 minute pe fiecare parte.
Pentru vinegretă, stoarceţi citricele şi strecurați zeama. Amestecaţi cu ulei de măsline, sare şi zahăr pentru a obţine o vinegretă densă. O puteţi folosi în diverse salate.
Serviţi salata cu brânza halloumi caldă, cu vinegretă de citrice şi, dacă vreţi, cu măsline negre.