Ingrediente:
8 pulpe superioare de pui, sare, piper, 2 ardei graşi, 4 roşii, 1-2 ardei iuţi, 1 căpăţână de usturoi, 50 ml vin, 1 legătură leuştean.
Mod de preparare:
Puneţi pulpele, spălate şi scurse bine, la fript, pe o plită dată cu sare. După ce s-au fript pe ambele părţi, se aşază într-o cratiţă. Coaceţi pe plită roşiile, ardeii iuţi şi pe cei graşi. Decojiţi legumele şi tăiaţi-le mărunt. Mărunţiţi usturoiul şi ardeiul iute. Puneţi legumele peste pulpele din vas, turnaţi vinul, completaţi cu apă fierbinte şi lăsaţi să se întrepătrundă aromele. La final, adăugaţi usturoiul şi ardeiul iute, pentru un gust mai puternic.
Serviţi saramura presărată cu leuştean tocat.