Ingrediente:
150 g ciuperci, 1 kg dovlecei, 200 g ardei gras roşu, 100 g ceapă, 20 g usturoi, 100 ml ulei măsline, 10 g busuioc, 5 g oregano verde, 20 g pătrunjel, sare, piper, 100 g caşcaval afumat, 125 g mozzarella, 250 g suc de roşii, 100 ml smântână lichidă, 75 g parmezan ras, 30 g unt, nucşoară măcinată.
Mod de preparare:
Jumătate din dovlecei îi tăiaţi felii pe lungime, îi sotaţi uşor în puţin ulei şi îi puneţi deoparte. Restul de 500 g de dovlecei şi ardeiul gras îl tăiaţi cubuleţe. La fel procedaţi cu ceapa, usturoiul şi cu ciupercile. Le căliţi, adăugaţi busuioc, sare şi piper după gust şi le lăsaţi să se răcească.
Tăiaţi caşcavalul şi mozzarella cubuleţe. Amestecaţi sosul de roşii cu sare, piper, oregano, pătrunjel şi cu nucşoară. Aşezaţi, într-o tavă, primul strat format din dovleceii tăiaţi pe lung şi restul legumelor în straturi, o parte din caşcaval, mozzarella şi din parmezan.
Peste ultimul strat, format din feliile de dovlecei, turnaţi sosul de roşii, presăraţi mozzarella, caşcavalul şi parmezanul rămase, smântâna lichidă şi câteva bucăţele de unt şi daţi la cuptor până când se rumeneşte.