Ingrediente:
Pentru aluat: 7 linguri zahăr pudră, 7 linguri făină, 7 ouă, 2 linguri cacao, 1 praf sare, 2 linguri ulei, esență de rom.
Pentru umplutură: 200 g brânză mascarpone, 100 ml smântână pentru frișcă, 2 banane, 1-2 linguri piure de banane.
Pentru decor: ciocolată albă rasă, ciocolată neagră, topită.
Mod de preparare:
Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare cu praful de sare. Adaugi zahărul în ploaie, mixând continuu, apoi gălbenușurile frecate cu uleiul, esența de rom, după gust, și, la final, făina amestecată cu cacaua. Aluatul îl torni într-o formă dreptunghiulară, tapetată, și îl dai la cuptorul preîncălzit până când se coace, având grijă să nu se rumenească. Îl scoți pe un șervet de bucătărie curat și umed, îl rulezi și îl lași așa până când faci crema. Pentru cremă, freci mascarpone cu o lingură de lemn, bați spumă smântâna rece, apoi încorporezi în ea brânza și piureul de banane. Derulezi ușor blatul, întinzi crema, așezi bananele, una în spatele celeilalte, rulezi la loc și pui rulada pe un grătar.
Menţiuni:
Torni peste ea ciocolata neagră și presari ciocolată albă, apoi o dai la rece.
Reţeta de weekend – Ruladă de cacao cu banane și mascarpone
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei