Ingrediente:
750 g dovleac plăcintar curățat, 50 g unt, 50 g parmezan, 700 ml apă, sare, piper negru, 1/4 linguriță chilli
Preparare:
Se curăță dovleacul de coajă și semințe și se taie cubulețe.
Într-o cratiță largă se topește untul și se adaugă dovleacul. Se înăbușă la foc mic cu capac, 10 minute. Se amestecă de două-trei ori în acest timp. Nu lăsați dovleacul să se rumenească. Adăugați apă, sare și piper, fulgi de chili și fierbeți cu capac, la foc mic, 15 minute. Adăugați parmezanul răzuit și mai fierbeți 5 minute. Verificați să fie fiert dovleacul.
Mixați supa în blender până devine supercremoasă. Potriviți de sare și piper.
Împărțiți supa în patru boluri, așezați deasupra câte o frunză de busuioc prăjită puțin în ulei, presărați semințe de pin și râșniți piper negru. Serviți-o caldă.