INGREDIENTE:
Blat: 8 albuşuri, 8 linguri de apă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, 1 praf de copt, 1 lingură nucă de cocos
Cremă: 2 budinci cu gust de căpşuni, 750 ml lapte, 200 g zahăr, 150 g unt
Glazură: 1 plic tort jelee roşu, 250 ml zeamă de compot de vişine sau cireşe, 2 linguri de zahăr
MOD DE PREPARARE:
Se bat albuşurile cu apa, apoi se adaugă treptat zahărul şi se bate până se dizolvă. Se încorporează gălbenuşurile pe rând şi se mai bate puţin, apoi se pune făina amestecată cu praful de copt şi nuca de cocos. Se toarnă în tava de 36/24 cm, unsă şi înfăinată, şi se coace la foc potrivit, aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii. Budinca se prepară după instrucţiunile de pe plic, cu laptele şi 150 g zahăr. Se lasă să se răcorească. Se freacă untul spumă cu restul de zahăr. Se încorporează budinca în unt, treptat. Crema se întinde peste blatul rece. Jeleul se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe plic, cu zeama de compot şi zahăr, şi se întinde peste cremă. Se dă la rece 3-4 ore. Se decorează cu cremă sau la alegere.