Ingrediente
700 g brânză de vaci, 350 g smântână, 5 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 150 g stafide, 4 linguri făină, 4 linguri griș, 2 lingurițe esență de vanilie
Mod de preparare
Scurgeți bine brânza de zer. Puneți stafidele la înmuiat în apă călduță.
Amestecaţi ouăle, zahărul și vanilia într-un bol, până când se omogenizează. Adăugați brânza de vaci şi amestecați bine, apoi încorporaţi untul ţinut la temperatura camerei. Puneți făina și grișul. Ultimele care se încorporează sunt smântâna și stafidele.
Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și dați la cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru 45-50 de minute sau până când se rumeneşte pe margini și este aurie deasupra.
Lăsați să se răcească, după care o puteți scoate din formă, tăia și servi.