Ingrediente:
800 g dovlecei, 400 g roşii, 5 ouă, 100 g caşcaval ras, 30 g parmezan ras, 100 g brânză, 1 lingură unt, 2 linguri pesmet, busuioc, ulei, făină, sare, piper
Mod de preparare:
Tai dovleceii felii de 4-5 mm, îi presari cu sare şi piper, îi dai prin făină şi îi prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins. Îi scoţi pe şerveţel, pentru a îndepărta excesul de ulei. Îi laşi să se răcească.
Separat, crestezi uşor roşiile, le pui 30 de secunde în apă clocotită, apoi le descojeşti şi le tai cubuleţe.
Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi parmezanul şi caşcavalul şi omogenizezi.
Ungi un vas cu unt şi îl presari cu pesmet, aşezi un strat de dovlecei, unul de roşii, busuioc mărunţit, brânza tăiată feliuţe şi 1/3 din compoziţia cu ouă. Repeţi până termini ingredientele, iar ultimul strat trebuie să fie de dovlecei.
Torni deasupra restul de amestec de ouă şi dai vasul la cuptor, la 200 °C, până se rumeneşte uşor.