8.4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024

Cornuleţe de cartofi

Ingrediente:

200 g cartofi, 100 g făină cernută, 6 linguri de cașcaval ras, sare şi piper după gust, 150 ml ulei vegetal (pentru prăjit)

Mod de preparare:

Curățați cartofii, spălați-i bine și fierbeți-i într-o cratiță cu apă și puțină sare. Zdobiţi-i ca pentru piure, apoi lăsați-i să se răcească.

Adăugați în cratița cu piure 3 linguri de cașcaval ras, făina cernută și sarea. Frământați aluatul.

Puneți aluatul pe masa înfăinată și întindeți un blat rotund, cu grosimea de 0,5 cm. Tăiați blatul în segmente egale de forma unor triunghiuri ascuţite.

Puneți puțin cașcaval ras pe marginea cea mai lată a fiecărui segment, apoi rulaţi cornulețele.

Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie adâncă și prăjiți cornulețele pe ambele părți, până se rumenesc.

Scoateți cu grijă cornulețele, folosind o spumieră, și puneți-le pe o farfurie acoperită cu şerveţele de hârtie, ca să se scurgă excesul de ulei.

Serviţi cornuleţele cu sos de smântână sau ketchup.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS