Ingrediente: cartofi, ulei
Mod de preparare:
Curățați și spălați cartofii și zvântaţi-l pe fiecare în parte.
Tăiați fiecare cartof în rondele de 1 cm grosime. Uscați fiecare felie. Tăiaţi rondelele în batoane de 1 cm.
Încălziți uleiul la 160°C. Scufundați cartofii prăjiți în ulei și gătiți-i timp de 8 minute, amestecând regulat, pentru a preveni lipirea lor.
Scurgeți cartofii prăjiți și așezați-i într-un strat, nu grămadă, pe hârtie absorbantă.
Cu câteva minute înainte de servire, ridicați temperatura friteuzei la 190°C. Cufundați cartofii prăjiți, timp de 4 minute, în uleiul fierbinte. Amestecaţi regulat.
Scurgeţi din nou cartofii prăjiți şi turnaţi-i într-un vas acoperit cu șervețele de hârtie. Săraţi înainte de servire.
Prăjirea de două ori îi va face crocanţi la exterior şi fragezi la interior.