0.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinChifteluţe cu usturoi şi bere

Chifteluţe cu usturoi şi bere

Ingrediente: 500 g carne tocată, 4 felii de pâine prăjită, 100 ml lapte, 2 ouă, 50 g făină, 50 g pesmet, 1 căţel de usturoi, 2 crenguţe de pătrunjel, sare şi piper după gust

Pentru sos: 3 cepe mai mici, 1 cutie de bere, ulei

Mod de preparare:

Puneți pâinea fărămițată într-un castron, turnați lapte și amestecați. În alt castron, puneți carnea tocată, încorporaţi ouăle, sarea, condimentaţi, adăugați pătrunjel tocat și amestecați.

Scurgeţi excesul de lapte din pâine, adăugați amestecul la carne și amestecați din nou. Adăugați pesmetul și amestecați din nou. Formaţi chifteluţe pe care le daţi prin făină.

Puneți ulei într-o tigaie, încălziţi și prăjiți chifteluţele pe toate părțile. Scoateţi-le şi puneţi-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.

Ceapa se toacă mărunt și se prăjește în ulei. Se toarnă o cutie de bere peste ceapă şi se pun chifteluţele în acest sos. Se fierb aproximativ 10-15 minute.

Condimentaţi după preferinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS