Ingrediente:
6-8 felii de pâine toast (pătrată) pentru sandvișuri, salată verde de care vă place, o roșie mare sau 2-3 mici, 100-200 g ton în ulei (scurs), maioneză, câteva bucăți de carne prăjită de pui, piper, sare
Mod de preparare:
Tăiați roșiile în bucăți mici (îndepărtând semințele), și salata verde, și amestecați-le cu maioneza și tonul. Condimentați cu piper și sare.
Aranjați feliile de pâine una lângă cealaltă, cât să aibă dimensiunea unei tăvi mici de copt dreptunghiulare. Zdrobiți-le cu un sucitor, astfel se vor lipi împreună. Puneți bucățelele de carne de pui pe baza de pâine, întindeți deasupra pasta de ton și rulați pe lungime. Înveliți tortul cu folie de plastic și dați la frigider 1-2 ore.
Pentru a asambla tortul, tăiați o bucată și așezați-o lateral lângă trunchiul principal, ca și când ar forma o ramură.
Acoperiți tortul cu maioneză și trasați dâre cu o furculiță sau turnați maioneza cu un șpriț. Decorați cu crengute de pătrunjel, măsline și boabe piper roz și dați la frigider pentru 20-30 de minute înainte de servire.