Ingrediente: 500 g creveți, 1 lingură de usturoi tocat, 2 linguri de miere, jumătate de linguriță de ghimbir ras, 1 linguriță de sos de soia, 1 linguriță de sos de pește, 2 lingurițe de ulei, 1 ceapă verde tocată
Mod de preparare:
Dezghețați și scurgeți bine creveții. Lăsați-i la frigider până faceți marinata.
Amestecați bine usturoiul, ghimbirul, mierea, sosul de soia și sosul de pește într-un castron. Adăugați creveții și amestecați bine.
Acoperiți castronul si dați-l la frigider între 30 si 60 de minute, amestecând creveții din când în când.
Încingeți puțin ulei într-o tigaie mare, puneți creveții într-un singur strat și puneți deoparte marinata rămasă.
Prăjiți creveții timp de 2 minute și apoi încă 2 minute pe partea celalată.
Puneți marinata rămasă peste ei și mai lăsați-i pe foc încă un minut.
După ce stingeți focul, mai lăsați creveții 2-3 minute, apoi îi puteți servi decorați cu ceapă verde tocată.