Ingrediente:
500 g căpșune proaspete, tăiate felii, 1 lingură de zahăr, 3 ouă, 250 ml lapte, 100 g făină, 65 g zahăr, 1,5 lingurițe de extract de vanilie (sau zahăr vanilat), un vârf de linguriță de sare, zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tava în care se va coace clafoutis se unge cu unt/ulei și se tapetează cu făină.
Se pregătesc căpșunile. Li se taie codița, se taie felii și se presară zahăr peste ele.
Într-un castron se amestecă cele 3 ouă, laptele, făina, zahărul (65 g), vanilia și sarea. Se mixează câteva minute.
Căpșunile se așază uniform pe fundul tăvii și se toarnă aluatul peste. Se coace în cuptorul preîncălzit aproximativ 35 minute.
Se servește fierbinte presărat cu zahăr pudră.