Ingrediente: 1 kg cartofi, 2 cepe, 60 g unt, 200 ml supă de legume, 200 ml lapte, câțiva căței de usturoi, sare, piper negru măcinat, cimbru
Mod de preparare:
Se taie ceapa pestișori și se călește. Se taie cartofii rondele sau se feliază pe răzătoarea specială.
Se unge o tavă cu unt.
Se așază un strat de rondele de cartofi, se presară cimbru sau alta planta aromatică, sare, piper, usturoi și ceapă sotată.
Se repetă până se termină cartofii. Deasupra se pun cubulețe de unt sau unt topit și cimbru sau ierburi provensale.
Supa de pui se amestecă cu laptele, ambele calde, și se toarnă printr-o margine, usor, să nu se deranjeze straturile de cartofi. Lichidul nu trebuie să acopere complet cartofii.
Se coace la foc mediu 30 de minute sau până se rumenesc cartofii.