Ingrediente: 5 ouă fierte, 100 g pulpă (miez) de avocado, 75 g cremă de brânză (Philadelphia, Almette sau ce vă place), 1 cățel de usturoi, ½ linguriță de zeamă de lămâie, sare, piper
Mod de preparare:
Ouăle se taie pe jumătate, iar gălbenuşurile se mărunţesc cu o furculiţă.
Avocado se taie în doua și se scoate sâmburele cu o mișcare de rotație.
Miezul se scoate din coajă cu ajutorul unei linguri, iar pulpa obținută se taie cubulețe mărunte. Imediat se stropește cu o lingură de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă ca să nu se înnegrească.
Cu ajutorul unui blender se mărunțeşte miezul până se tranformă în pastă.
Pasta de avocado se amestecă cu gălbenuşurile şi crema de branză, se condimenteaza cu sare, piper și usturoi zdrobit.
Mai puteți adăuga boia sau fulgi de arde iute.
Pasta de avocado își schimbă culoarea dacă este expusă la aer, așa că e bine să fie preparată cu puţin înainte de umplerea și servirea ouălor umplute.