Ingrediente (pentru 2 porţii): 2 cartofi mari, 2 morcovi, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o bucăţică de ţelină, sare, 2 cuburi Maggi de legume, o cană de supă concentrată de pui, roşii de la conservă sau pastă de roşii, 200 g carne tocată de pui, un gălbenuş de ou
Mod de preparare:
Se curăţă zarzavaturile, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pun la fiert cu supa de pui, adăugând apă dacă mai este nevoie, cât sa acopere zarzavatul. Se potriveşte de sare.
Carnea tocată se amestecă cu gălbenuşul, un praf de sare, puţin pătrunjel tocat fin şi se formează perişoarele. Se adaugă în supă când zarzavatul este aproape fiert, împreună cu cuburile Maggi.
Dupa 15-20 de minute se ia supa de pe foc şi se scot perişoarele şi zarzavatul.
Se dă la blender zarzavatul, iar piureul obţinut se subţiază cu supa rămasă până ajunge la consistenţa potrivită. Se pun în supă şi perişoarele şi se serveşte.