Pentru prăjitură mai întâi se prepară foile. Foile cu cacao se prepară ca și cele clasice, cu deosebirea că o parte din făină este înlocuită cu cacao. Nu sunt cu mult deosebite de cele clasice, dar chiar merită și ele povestea lor separată, pentru că sunt delicioase și arată diferit de cele clasice. Se combină minunat cu creme albe pentru a avea contrast de culori, dar și de gusturi. Se aromatizează cu esență de rom, mi se pare cea mai potrivită pentru acestea.
Pentru foi avem nevoie de următoarele ingrediente:
3 ouă medii
250 ml lapte rece
250 ml ulei
150 gr zahăr
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță de oțet
7 gr praf de copt
850 gr făină
50 gr cacao
8 ml esență de rom
un praf de sare.
Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:
6 gălbenușuri de ouă medii
200 gr zahăr
1200 ml lapte
100 gr amidon + 25 gr făină
1 linguriță cu extract de vanilie
1 vârf de linguriță cu sare
250 gr unt cu 82% grăsime
Pentru glazura de ciocolată și decor:
200 gr ciocolată amăruie
200 ml frișcă lichidă
25 gr unt
50 gr nucă de cocos
.