2.6 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețetă de prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie

Rețetă de prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie

Pentru prăjitură mai întâi se prepară foile. Foile cu cacao se prepară ca și cele clasice, cu deosebirea că o parte din făină este înlocuită cu cacao. Nu sunt cu mult deosebite de cele clasice, dar chiar merită și ele povestea lor separată, pentru că sunt delicioase și arată diferit de cele clasice. Se combină minunat cu creme albe pentru a avea contrast de culori, dar și de gusturi. Se aromatizează cu esență de rom, mi se pare cea mai potrivită pentru acestea.

Pentru foi avem nevoie de următoarele ingrediente:

3 ouă medii

250 ml lapte rece

250 ml ulei

150 gr zahăr

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță de oțet

7 gr praf de copt

850 gr făină

50 gr cacao

8 ml esență de rom

un praf de sare.

Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:

6 gălbenușuri de ouă medii

200 gr zahăr

1200 ml lapte

100 gr amidon + 25 gr făină

1 linguriță cu extract de vanilie

1 vârf de linguriță cu sare

250 gr unt cu 82% grăsime

Pentru glazura de ciocolată și decor:

200 gr ciocolată amăruie

200 ml frișcă lichidă

25 gr unt

50 gr nucă de cocos

.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS