În pragul sărbătorii de 1 Mai, toată lumea trebuie să afle care sunt recomandările experților cu privire la modul în care trebuie consumat vinul, în funcție de ce preparate mănânci.
Vinuri roșii pentru carnea roșie
În general, carnea roșie „cere” vinuri roșii. Grăsimile și aromele intense echilibrează taninurile din vinul roșu, scrie digi24.ro. De cealaltă parte, vinul roșu complimentează și el gustul. De asemenea, aromele sau combinația de condimente folosite la prepararea grătarului din acest tip de carne. În acest caz poți opta oricând între un Tempranillo, Sangiovese, Chianti sau un Shiraz. De exemplu, poți alege între Bicento 53 Red Passion 2018, un vin de 98 puncte Luca Maroni sau Di Sipio Colline Teatine Rosso 2021, un cupaj italian lejer.
Vinuri albe, seci, dar și roze-uri sau roșii mai puțin intense pentru carnea de porc
De cele mai multe ori, preparăm la grătar cotlete sau ceafă de porc, dar și coaste de porc, savurate toate alături de diverse sosuri. Acest tip de carne are în general o structură mai fermă decât carnea de pasăre, de exemplu. Tipul de vin ales depinde foarte mult de particularitățile cărnii de porc, vinul echilibrând atât gustul cărnii, cât și aromele sosurilor folosite.
Dacă, de pildă, ai un preparat din carne de porc mai puțin gras, ideal ar fi un vin alb mai intens. Opţiunile ar fi Chardonnay sau Sauvignon Blanc. Pentru costițele de porc sau alte preparate din porc mai consistente, alege un roze sec. Sau poţi alege chiar un vin rosu, dar nu foarte intens.
Citește întreg articolul pe digi24.ro.
Citeşte şi: Cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Regele Charles