19.5 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn băiat şi-a salvat sora din mâinile unui răpitor trăgând în el cu praştia

Un băiat şi-a salvat sora din mâinile unui răpitor trăgând în el cu praştia

Un băiat de 13 ani şi-a salvat sora mai mică din mâinile unui răpitor trăgând în el cu praştia. Acesta a fugit de la faţa locului, fiind depistat de poliţişti într-o benzinărie, scrie Observatornews.

Fetiţa de opt ani căuta ciuperci în apropierea unor copaci din jurul casei din orașul Alpena, Michigan. Un adolescent, de 17 ani, a ieșit din pădure, i-a acoperit gura și a încercat să o târască. Fratele ei, care era în casă, a văzut scena şi a luat măsuri. El a luat praștia și a început să tragă cu diverse obiecte în capul și pieptul răpitorului.

„Asta l-a făcut să renunțe. Fata a reușit să lupte și să scape, iar băiatul l-a lovit în piept pe suspect, care a fugit de la fața locului”, a transmis poliţia locală.

Suspectul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a încercat să se ascundă înainte ca autoritățile să-l descopere la o benzinărie din apropiere. El le-a mărturist poliţiştilor că intenţiona să o bată pe micuţă.

Băiatul, lăudat pentru eroismul lui

Reacţia promptă a băiatului nu doar că i-a salvat sora, ci a şi ajutat poliţia să-l identifice pe răpitor.

    „Ceea ce a făcut ne-a ajutat să identificăm cine a fost suspectul, pentru că, evident, a avut răni în urma loviturii”, a spus poliţia locală.

    Autoritățile au transmis că victima și părinții ei sunt zguduiți emoțional, dar fata este din fericire nevătămată. 

    Poliţiştii au oferit sfaturi persoanelor care ar putea fi victime ale tentativelor de răpire în viitor: „Luptă, fă tot ce poți, mușcă mâna care te ţine. Dacă este cazul, călcați pe picioare, loviți cu piciorul în tibie, faceţi tot ce puteţi şi luptaţi. Iar dacă gura vă este liberă, țipaţi cât puteţi de tare”, a adăugat comandantul.

    Suspectul a fost reținut şi va fi prezentat judecătorilor pentru 17 mai.

    Citeşte şi: Un indonezian s-a aruncat în faţa unui autobuz, în Bucureşti

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS