Ingrediente: 1 avocado (150 g fără sâmbure), 150 g branză de vaci, 1 lingură zeamă de lămâie, coajă rasă de lămâie, 1-2 căței de usturoi, sare, piper, fulgi de ardei iute sau sos iute Tabasco
Mod de preparare:
Avocado se taie în două și se scoate sâmburele.
Se scoate pulpa şi se taie cubulețe mărunte. Se stropește cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Se bagă la blender şi se tranformă în pastă.
Pasta se condimentează cu sare, piper și 1-2 căței de usturoi zdrobiți și fulgi de ardei iute sau câțiva stropi de sos Tabasco, precum și puțină coajă rasă de lămâie. Se adaugă și brânza. Aceasta trebuie să fie mai grasă si bine scursă de zer. Se poate folosi şi cream cheese.
Se amestecă cu blenderul până se obţine o pastă cremoasă.
Se ţine la frigider până se serveşte.
Sursa: savoriurbane.com