19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO femeie de 104 ani a sărit cu paraşuta ca să intre în Cartea Recordurilor

O femeie de 104 ani a sărit cu paraşuta ca să intre în Cartea Recordurilor

O femeie, de 104 ani, din Chicago, speră să fie certificată ca fiind cea mai în vârstă persoană care a sărit vreodată cu parașuta. Ea a făcut în acest sens un salt în tandem în nordul statului Illinois.

Dorothy Hoffner, născută în 1918, a supraviețuit gripei spaniole, pandemiei de Covid, precum și primei încercări de parașutism făcută la vârsta de 100 de ani.

„Vârsta este doar un număr”, a declarat Dorothy persoanelor care veniseră să o încurajeze, la câteva momente după ce a atins pământul, duminică, la Skydive Chicago din Ottawa, la aproximativ 85 de mile (140 de kilometri) sud-vest de Chicago, a raportat Chicago Tribune.

Nu este prima dată când bătrânica face un salt în tandem cu parașuta. Ea a mai avut parte de această experiență și la împlinirea a 100 de ani. A ținut neapărat să mai sară încă o dată pentru a putea bate recordul mondial.

Pânăa cum, cea mai în vârstă persoană care a sărit cu parașuta era tot o femeie, dar din Suedia. Aceasta a făcut saltul anul trecut, când avea 103 ani.

Citeşte şi: Profesor anchetat după ce a lovit cu palma peste faţă un elev, pe holul şcolii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS