Ingrediente: 500 g gnocchi, 100 g gorgonzola, 100 g mozzarella, 100 g parmezan, 100 g ricotta, 200 ml smântână lichidă, 2 căței de usturoi tocați fin, 2 lingurițe unt, sare, piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Fierbeţi gnocchi conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeţi-i bine și daţi-i deoparte.
Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi usturoiul tocat și căliţi-l până devine auriu.
Reduceţi focul la minimum și adăugaţi smântâna lichidă în tigaie. Amestecaţi ușor și lăsaţi-o să se încălzească, fără să fiarbă.
Adăugaţi brânza gorgonzola în smântână și amestecaţi continuu, până se topește și obțineţi un sos cremos. Dacă sosul este prea gros, puteți adăuga puțină apă fierbinte.
Adăugaţi mozzarella și parmezanul, amestecaţi până se topesc și se încorporează bine în sosul de brânză.
Încorporaţi şi brânza ricotta și continuaţi să amesteci până când obțineţi un sos omogen și cremos. Gustaţi sosul și adăugaţi sare și piper după gust.
Adăugaţi gnocchi în sosul de brânză, amestecaţi ușor şi serviţi preparatul cald.
(sursa: retete.unica.ro)