Cozonacul este unul dintre cele mai apreciate și delicioase deserturi tradiționale de Paște. Rețete de cozonac sunt foarte multe, la fel de multe sunt și sfaturile utile la prepararea lor.
Toți ne-am dori să îl păstrăm pufos și delicios pentru o perioadă mai lungă. În caz că nu știați, cozonacii pot rezista chiar și câteva săptămâni dacă sunt depozitați corespunzător. Lăsând la o parte toate aceste lucruri, iată cum poți să păstrezi cozonacul proaspăt mai mult timp, conform impact.ro.
Ce trebuie să faci dacă vrei să păstrezi cozonacul proaspăt mai mult timp
Dacă vrei să păstrezi cozonacul proaspăt mai mult timp, nu trebuie decât să urmezi cu atenție pașii următori:
Învelește cozonacul în folie de aluminiu sau în hârtie de copt înainte de a-l depozita. Acest lucru va ajuta la menținerea prospețimii și a umidității.
Păstrează cozonacul într-un loc uscat și răcoros. Multe gospodine îl învelesc și îl depozitează la depoziteze la rece, însă nu în frigider. Datorită temperaturii scăzute, aromele se vor păstra mai multă vreme.
Tăie cozonacul doar atunci când trebuie să-l servești. Astfel vei împiedica expunerea la aer, iar cozonacul nu se va usca și își va menține prospețimea.
Dacă vrei să păstrezi cozonacul pentru o perioadă și mai lungă, atunci îl poți congela. Învelește-l bine în folie de aluminiu sau de plastic, apoi depozitează-l în congelator. Înainte de a-l servi, lăsă-l să se dezghețe la temperatura camerei.
Încearcă să adaugi câteva felii de mere sau coajă de portocală în recipientul în care păstrezi cozonacul. Această metodă poate ajuta la menținerea prospețimii și a umidității.
Citeşte şi: Operaţiunile în porturile de la Marea Neagră, oprite din cauza vântului